Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 300 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 4 PL oleje
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 4 PL cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 PL rumu nebo rumové tresti
- 3 stonky oloupané rebarbory
- 100 g jahod
- Žmolenka:
- cukr
- hrubá mouka
- máslo
- jahodová želatina (bez cukru)
- 2 kiwi
- čirá želatina (bez cukru)
Postup Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny na koláč smícháme dohromady a dobře promícháme na vláčné těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme oloupanou a pokrájenou rebarborou a pokrájenými jahodami a slabě zasypeme žmolenkou.
Dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 25 minut na 170°C. Zkusíme raději špejlí, zda je koláč propečen. Koláč necháme chladnout na mřížce a mezitím si připravíme dva druhy želatiny.
Jednu jahodovou a druhou si připravíme s rozmixovaných kiwi s vodou a želatinou (nebo jinou želatinou). Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme způsobem cik cakna vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou apod.