Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 3 - 4 cibule
- 3 lzice oleje
- 6 zampionu
- 800 - 1000 gramu veprove plece nebo vepr. kotlet
- 4 zelene papriky
- 8 cherry rajcatek
- 1 steril. bulharska zelenina - Ljutenica
- 200 ml bujónu nebo vyvaru
- sul
- pepr
- 3 - 4 strouzky cesneku
- skrobova moucka nbeo mouka na zahusteni
- 3 jarni cibulky
- mleta sladka cervena paprika
Postup Jarní barevný, paprikový perkelt s vepřovým masem a s buharskou zeleninou - Ljutenica
Postup přípravy receptu
-
Nakrajíme si cibuli na kostičky, česnek na plátky a v hlubokém hrnci zpěníme vše na oleji a promícháme tak, aby se česnek nepřichytil.
Mezitím si očistíme a nakrajíme maso na kousky, nebo na plátky a přidáme k cibuli, vše orestujeme, opečeme, přidáme červenou sypkou papriku a promícháme. Pak přilijeme vývar a přidáme bulharskou zeleninu Ljutenica a dusíme pod pokličkou asi tak 25 minut do poloměkka.
Pak si očistíme papriky, žampiony a vše nakrájíme na kousky a přidáme ke vzniklé směsi z masa a zeleniny a opepříme, osolíme a dusíme dalších cca 15 minut. Na konci vše zahustíme škrobovou moučkou anebo hladkou moukou a nakonec vložíme nakrájená cherry rajčátka a krátce je prohřejeme v omáčce. Ozdobíme pak jarní cibulkou. Jako přílohu jsem použila Gnocchi con patate.