Japonský tvarohový koláč bez mouky recept
Top Recepty, MoučníkyPostup Japonský tvarohový koláč bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty.
Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem.
Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170 °C, pak teplotu snížíme na 160 °C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct.
Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme. Nejlépe chutná dobře vychlazený.