Japonská polévka Ramen recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
1 balení nudlí ramen
100 g mořské řasy kombi
plátek řasy nori
vejce na hniličko
pasta miso
houby shiitake
sojová omáčka Kikoman
1 pórek
2 kg vepřových kostí
1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
kousek zázvoru
výhonky mungo
jarní cibulka
2 palice česneku + stroužek na porci
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu. Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny. Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu. Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím. Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké. Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso. V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky.

  2. Podávám v misce takto: 3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko, jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori - vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!