Japonská polévka Ramen recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 100 ml vína saké a 100 ml vína mirin
- 1 balení nudlí ramen
- 100 g mořské řasy kombi
- plátek řasy nori
- vejce na hniličko
- pasta miso
- houby shiitake
- sojová omáčka Kikoman
- 1 pórek
- 2 kg vepřových kostí
- 1 kg libovějšího vepřového bůčku nebo krkovice
- kousek zázvoru
- výhonky mungo
- jarní cibulka
- 2 palice česneku + stroužek na porci
- cibule
Postup Japonská polévka Ramen
Postup přípravy receptu
-
Kosti vařím ve vodě 5 minut a scedím. Dobře propláchnu vodou a smyji z nich všechny nečistoty z varu a sraženou bílkovinu. Vložím znovu do hrnce spolu s řasou kombi, dvěma rozpůlenými palicemi česneku, cibulí a lžičkou soli a vařím 2 hodiny. Po 2 hodinách přidám bůček nebo krkovičku, houby a vařím další hodinu. Maso vyndám a nechám vychladit. Polévku scedím. Zázvor neloupu, pouze jej nakrájím na plátky, zaliji 150 ml sójové omáčky a vínem mirin a saké. Takto 10 minut povařím a přidám lžičku pasty miso. V této tmavé tekutině marinuji uvařené maso 30 minut a potom nakrájím na tenké plátky.
Podávám v misce takto: 3 díly vývaru na 1 díl tmavé tekutiny, uvařené a scezené nudle, spařené výhonky, plátky masa, rozpůlené vajíčko, jarní cibulka, houby, nastrouhaný stroužek česneku, kousek řasy nori - vše úhledně poskládané vedle sebe zalité tekutinou.