Jahodový slavnostní dort recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Těsto:
4 vejce
100 g cukru
1 balení vanilkového cukru
kůra z 1 citronu
100 ml oleje
150 g hladké mouky
1 zarovnaná lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
1 balení vaječný koňak
200 ml mléka
2 lžíce cukru
250 g másla (měkkého)
250 g jahod (nadrobno nakrájených)
Na ozdobení:
několik jahod
plátky mandlí (pražené)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do pěny. Přimícháme zlehka olej a mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí.

  2. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené na dně pečícím papírem. Pečeme cca 35 minut na 180°C. Po upečení necháme vychladnout, dortovou formu sejmeme a podélně jednou rozřízneme.

  3. Krém připravíme z krémové náplně, mléka,cukru a másla dle návodu na obale. Jednu polovinu korpusu natřeme pikantní marmeládou (rybíz, ostružina) a potřeme 1/3 krému.

  4. Poklademe pokrájenými jahodami a přitlačíme druhou půlku korpusu. Zbytkem krému potřeme strany a vršek dortu, dozdobíme krémem a jahodami a po stranách mandlovými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!