Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce polohrubé mouky
- (Puding)
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukr
- 1 šlehačka Rama crémefine
- jahody
- džem
Postup Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pak lehce zamícháme mouku.
Na menším plechu (30x20cm) vyloženém pečícím papírem upečeme piškot a ještě teplý ho potřeme džemem, nejlépe jahodovým.
Než se piškot upeče, uvaříme si puding a ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody.
Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou.
Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.