Jahodový dortík recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

upečeme si korpus:
3 vejce
90 g cukru krupice
90 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
šlehačka
ztužovač
jahody podle potřeby
kokos
červené želé v prášku
potahová hmota K2
potravinářská barva
Krém:
250 ml mléka
2 lžíce cukru krystal
puding podle chuti
120 g másla
moučkový cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí.

  2. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny, než se s ním dá pracovat. Musí pořádně vychladnout. Když uvaříme puding, přendáme ho stěrkou do jiné nádoby, uhladíme a ze strany nádoby pomalu přilíváme studenou vodu, až je puding pod vodou. Nevytvoří se tak škraloup. Do stejné místnosti dáme i máslo a čekáme tak dvě hodiny, než vše vychladne a máslo změkne. A můžem se pustit do korpusu.

  3. Korpus na dvakrát prořízneme a pomažem ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájené jahody. Uděláme tak i při další vrstvě korpusu.

  4. Když krém vystydl, vodu slijeme a krém rozmixujeme ručním mixérem. Máslo se dá krásně rozetřít vidličkou, ještě přidám lžičku cukru moučka a do másla pomalu přidáváme rozmixovaný puding. Někdy to dělám i obráceně a nic se také nestane.

  5. Krémem si pomažeme vnější strany dortu a posypeme a pořádně přimáčkneme kokos.

  6. Do zdobícího sáčku si dáme zbytek krému a děláme na vrchní straně po obvodu bobečky. Jak kdo chce. Dáme do lednice vychladnout.

  7. Jahody si nakrájíme na kostičky a kolem bobečků je postupně skládáme, aby to zaplnilo celou plochu. Vůbec nevím, kolik jsem potřebovala jahod. Dáme opět vychladnout, aby krásně želé drželo.

  8. Uvaříme si dort-želé podle návodu a jahody tím lžící pomalu políváme. Tuhne to rychle. A opět do lednice.

  9. Přání bylo napsat číslici 4 a nějak ozdobit.

  10. Mám potahovou hmotu K2, kterou jsem si obarvila a kytky jsou ze silikonové formy ve tvaru kopretiny. Barvy jsou potravinářské - vše objednávané z netu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!