Jahodový dortík Kristýnka recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Korpus:
- 6 vajec
- 200 g cukru krupice
- 200 g polohrubé mouky
- Na pomazání:
- kvalitní jahodový džem
- rostlinná šlehačka nejlépe Rama na šlehání
- cukr podle chuti
- čerstvé jahody
- červené dortové želé
- voda
Postup Jahodový dortík Kristýnka
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky s cukrem, vmícháme polohrubou mouku.
Naplníme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, průměr 24 cm. Pečeme na 170 st. asi 35 minut.
Vychladlý korpus 1x prokrojíme, pomažeme džemem a vyšlehanou šlehačkou. Část šlehačky si ponecháme stranou na ozdobné pusinky. Korpus spojíme, vršek mírně potřeme jahod. džemem.
Vrátíme do ráfku, poklademe čerstvými jahodami a pomalu přeléváme červeným dortovým želé, připraveným podle návodu. Želatina proteče kolem ráfku a udělá na bocích žetatinový povlak.
Po ztuhnutí jsem ráfek sundala a kupovanými cukrovými srdíčky dozdobila, šlo to špatně, protože želatina byla ztuhlá a tak jsem si vypomohla tím, že jsem si rozehřála zbytek žel.a štětečkem potírala a lepila srdíčka. Vršek dortu jsem ozdobila odloženou šlehačkou.