Jáhly s houbami a rajčaty recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

2 cibule
olej
300 g jáhel
600 ml zeleninového vývaru
1 kg rajčat
pažitka
petrželová nať
bazalka
200 g žampionů
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.

  2. Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na posledních 5 minut k jáhlám přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné houby.

  3. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky.

  4. Na pánvi na trošce oleje smažíme druhou nakrájenou cibuli, přihodíme polovinu nasekaných bylinek, rajčata, okořeníme a dusíme 5-10 minut. Jáhly podáváme s rajčatovou omáčkou a posypeme zbytkem bylinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!