Jáhly s houbami a rajčaty recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 2 cibule
- olej
- 300 g jáhel
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 kg rajčat
- pažitka
- petrželová nať
- bazalka
- 200 g žampionů
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup Jáhly s houbami a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí.
Zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na posledních 5 minut k jáhlám přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné houby.
Mezitím spaříme a oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky.
Na pánvi na trošce oleje smažíme druhou nakrájenou cibuli, přihodíme polovinu nasekaných bylinek, rajčata, okořeníme a dusíme 5-10 minut. Jáhly podáváme s rajčatovou omáčkou a posypeme zbytkem bylinek.