Jáhly s hermelínem a drůbežím masem na ovoci recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- jáhly
- kurkuma
- 1 smetanový Hermelín
- 300 g drůbežího masa
- 1 polévková lžíce koření steak šípek
- kousek čerstvého zázvoru (cca 5x5 cm)
- bílý pepř
- sůl (opatrně)
- 1 banán
- 1 mandarinka
- olej
Postup Jáhly s hermelínem a drůbežím masem na ovoci
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme drůbeží maso na kousky (já měla krůtí odřezky) a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním koření, pepře a prolisovaného nebo rozdrceného čerstvého zázvoru, nakrájenou půlku banánu na kolečka a půlku mandarinky na kousky, a 1 PL oleje. Maso v ní necháme aspoň hodinu.
Rozpálíme plotýnku a maso orestujeme, přidáme i tu půlku banánu s půlkou mandarinky s marinádou Pak malinko podlijeme a dusíme asi 15 min.
Přidáme zbytek mandarinky a banánu, produsíme cca 5 min. Půlku hermelínu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, necháme roztavit a vypneme plotýnku.
Jáhly uvaříme jak jsme zvyklí, do vody přidáme 1 KL kurkumy. (já je vařím tak, že je nejprve propláchnu horkou vodou, pak studenou a dám do vařící vody a asi 10 min.vařím)
V závěru do jahel vmícháme nakrájený zbytek hermelínu a necháme roztavit a promícháme.