Jáhly s hermelínem a drůbežím masem na ovoci recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

jáhly
kurkuma
1 smetanový Hermelín
300 g drůbežího masa
1 polévková lžíce koření steak šípek
kousek čerstvého zázvoru (cca 5x5 cm)
bílý pepř
sůl (opatrně)
1 banán
1 mandarinka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme drůbeží maso na kousky (já měla krůtí odřezky) a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním koření, pepře a prolisovaného nebo rozdrceného čerstvého zázvoru, nakrájenou půlku banánu na kolečka a půlku mandarinky na kousky, a 1 PL oleje. Maso v ní necháme aspoň hodinu.

  2. Rozpálíme plotýnku a maso orestujeme, přidáme i tu půlku banánu s půlkou mandarinky s marinádou Pak malinko podlijeme a dusíme asi 15 min.

  3. Přidáme zbytek mandarinky a banánu, produsíme cca 5 min. Půlku hermelínu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, necháme roztavit a vypneme plotýnku.

  4. Jáhly uvaříme jak jsme zvyklí, do vody přidáme 1 KL kurkumy. (já je vařím tak, že je nejprve propláchnu horkou vodou, pak studenou a dám do vařící vody a asi 10 min.vařím)

  5. V závěru do jahel vmícháme nakrájený zbytek hermelínu a necháme roztavit a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!