Jáhlový nákyp s jablky (bez cukru) recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 250 g jáhel
- 1 l mléka
- 1 PL rýžového sirupu
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 KL ghee
- 2 PL rýžového sirupu
- 6 jablek
- hrst rozinek
- citronová kůra
Postup Jáhlový nákyp s jablky (bez cukru)
Postup přípravy receptu
-
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.
Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (cca 15 minut).
Kaši necháme zcela vychladnout.
Rozinky propereme a na pár minut namočíme do teplé vody. Jablka okrájíme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do mísy dáme žloutky a vymícháme s rýžovým sirupem a ghee. Přidáme vychladlou jáhlovou kaši a promícháme. Přisypeme scezené rozinky, jablka a citronovou kůru.
Všechno pořádně promícháme a nakonec vmícháme sníh.
Dáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-50 minut.