Jablkovo-ořechový závin z tvarohu a příchutí tiramisu Dia recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 250 g plnotučného tvarohu (lze i nízkotučný)
- 135 g tvarohu s tiramisu jogurtem
- 300 g pohankové mouky hladké
- 200 g hladké mouky pšeničné
- 200 g Hery
- 2 vejce
- 100 g sekaných vlašských ořechů
- 100 g namočených rozinek
- 600 g strouhaných jablek
- citronová šťáva
- 4 lžíce stolního sladidla SWEET (já ho mám s vanilkovým luskem)
- strouhanka na posyp placky
- kokos (já volila kokos)
- vejce na potření
Postup Jablkovo-ořechový závin z tvarohu a příchutí tiramisu Dia
Postup přípravy receptu
-
Oba tvarohy, mouky, vejce, nasekaný tuk zpracujeme ve vláčné hladké těsto. Promísíme rukama, až se nebude lepit a uděláme bochánek, který odložíme do chladu aspoň na 30 minut (lépe na delší dobu).
Mezitím si připravíme vlašské ořechy, rozinky, nastrouháme jablka, která prokapeme citronem, aby nezhnědla. Smícháme je s půlkou rozinek a ořechů a 3 lžicemi cukru, pečlivě smícháme.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé vyválíme plát. Posypeme kokosem nebo jinou posypkou, naklademe směs jablek, uhladíme, navrch dáme zbytek ořechů, rozinek a každou placku ještě posypeme zbytkem cukru.
Opatrně ale rychle placky svineme a přeneseme na plech buď vymazaný nebo vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dle vlastní trouby (já pekla horkovzduchem 25 minut), pak jsem plechy obrátila, vypnula teplotu a nechala při ventilátoru ještě 10 minut dojít.
Těsto je velmi plastické, snadno se ale při zahřívání trhá, je nutno pracovat rychle, aby se neroztrhlo při přenášení na plech.