Jablko - hruškový dezert recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 jablka
- 3 hrušky
- kousek másla
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1,5 dcl moštu
- 4 hřebíčky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 0,6 litru mléka
- 1 vanilkový pudink
- 3 lžíce cukru
- trochu likéru nebo rumu
- šlehačka
- čokoládová drť na ozdobu
Postup Jablko - hruškový dezert
Postup přípravy receptu
-
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.
Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme.
Zalijeme moštem, rozvaříme, přidáme nakrájená jablka a hrušky, skořici, hřebíček a necháme za občasného míchání dusit 10 minut. Rozdělíme do misek nebo na talířky.
Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink, ochutíme likérem nebo rumem a nalijeme na ovoce. Vychladlé ozdobíme ušlehanou šlehačkou a čokoládou.