Italské ravioli recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

500 g hrubé mouky
2 vejce
sůl
máslo
strouhaný parmazán
ks pečeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čtverce.

  2. Ty potřeme bílkem a na polovinu klademe lžičku nádivky, čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme prstem, aby taštička dobře držela, a ořízneme je rádýlkem, aby okraj byl vzhledný.

  3. Chceme-li drobné ravioli, krájíme čtverce menší, na ně klademe malý kousek nádivky, zarolujeme a konce spojíme do kroužku. Plněné ravioli vkládáme do vařící slané vody.

  4. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut (na kousku zkusíme, je-li provařený), pak vyjmeme, necháme na sítu odkapat. Podáváme polité máslem a posypané strouhaným parmezánem.

  5. Nádivka: Zbytky umleté pečeně smícháme s jemně nastrouhaným parmazánem a vegetou a spojíme vejcem. Podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!