Husokačka plněná ovocem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 husokachnu
- 2 jablka
- 1 pomeranč
- 150 g sušených švestek
- 100 g vlašských ořechů
- 100 ml černého piva
- 2 lžíce medu
- sůl
- kmín
Postup Husokačka plněná ovocem
Postup přípravy receptu
-
Omytou husokachnu osolíme a necháme chvíli odležet. Jablka nakrájíme ne čtvrtky, vykrojíme jádřince, oloupeme pomeranč a nakrájíme na kousky.
Husokachnu naplníme částí jablek, pomeranče, sušených švestek a vlašských ořechů, sepneme jehlou.
Husokachnu dáme do pekáče, podlijeme pivem ve kterém jsme rozmíchali med, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 2 hodiny. Během pečení poléváme husokačku vypečenou šťávou.
Po dvou hodinách pečení zvýšíme teplotu na 180°C přidáme zbylé ovoce a dopékáme již odkryté do měkka.