Husokachní stehna s žampióny a nakládanou cibulkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 huso kachní stehna
- 1 sklenička nakládaných cibulek ve sladkokyselém nálevu
- hrst žampiónů nakrájených na plátky
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce medovo hořčicového dresinku
- 2 lžíce sójové omáčky
- olivový olej
- 1 kávová lžička tymiánu (použila jsem sušený)
- sůl
Postup Husokachní stehna s žampióny a nakládanou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme a naložíme do marinády. Marinujeme 1-2 hodiny.
Na plech si rozložíme alobal, na který položíme stehno, zasypeme žampióny a nakládanou cibulkou. Zabalíme tak, aby nám při pečení nevytékala šťáva. Postup opakujeme u všech stehen.
Balíčky dáme na plech, zalijeme vodou a pečeme 1 hodinu na 150 stupňů. Po hodině balíčky otevřeme a necháme dopéct do křupava.
Podáváme se šťouchanými brambory.