Husička ála kachnička, s červeným zelím s brusinkami a domácím bramborovým knedlíkem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 husa
- 2 jablíčka
- 250 g sádla (kostka)
- sůl
- kmín
- med
- Červené zelí sterilované
- kmín
- sůl
- 3 větší cibule
- 3 lžíce sádla
- 200 g anglické slaniny
- 2 polévkové lžíce sterilovaných brusinek nebo hrst sušených brusinek
- Dle chuti cukr na přislazení
- Na knedlíky:
- 100 g dětské krupičky
- 2 lžíce octu
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 800 g brambor uvařených den předem ve slupce
- lžička soli
Postup Husička ála kachnička, s červeným zelím s brusinkami a domácím bramborovým knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu.
Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené jablíčko na měsíčky rozložíme kolem husičky.
Vložíme do trouby. Prvních 10 minut necháme nepřikryté, pak pekáč přiklopíme a pečeme do měkka. Pro lesk husičku potřeme asi ve třičtvrtě doby pečení lehce medem, na chuti se nic nezmění, husička chytne zlatavou kůrku.
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme do zlatova.
Přidáme červené zelí, pokrájené na menší kousky i s nálevem, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka asi 20minut. Přidáme brusinky a ještě provaříme.
Pokud se nám zdá zelí řídké, zahustíme lžící hladké mouky a dochutíme dle vlastní chuti.
Knedlíky připravíme z uvedených ingrediencí. Uvaříme v osolené vodě.