Husa plněná zázvorovou nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- husa
- 250 g sušené meruňky (švestky)
- 200 ml bílého vína
- 4 housky
- 2 lžíce másla
- 40 g mandlí
- 1 lžička sušeného zázvoru
- mléko dle potřeby
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup Husa plněná zázvorovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Sušené ovoce nakrájíme na kostičky a zalijeme vínem. Housku pokrájíme na kostky, osmažíme na másle, podlijeme mlékem, promícháme a odstavíme.
Ovoce slijeme, přidáme k houskám, přimícháme nasekané mandle, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a špetku muškátového oříšku.
Promíchanou nádivkou plníme husu,kterou jsme předem osolili a pokmínovali. Potom břišní otvor dobře zašijeme a po celém obvodu omotáme provázkem.
Vložíme do pekáče hřbetem nahoru, podlijeme vodou a dáme péct asi hodinku a půl. Během pečení poléváme.
Pak otočíme hřbetem dolů a dopečeme do měkka. Podáváme se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.