Hujerovy sendvičové placičky.. mák, švestky a... tak recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- cca 500 g brambor (asi 6 středně velkých)
- cca 200 g švestek (6 až 8)
- 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel (ideálně od yanull, v troubě pečených)
- 2 vrchovaté lžíce mletého máku
- 2 lžičky moučkového cukru
- 1-2 vejce (podle velikosti vajec a konzistence těsta)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- lžička krupicového cukru
- špetka soli
- olej na smažení
- 2 lžičky skořicového cukru
Postup Hujerovy sendvičové placičky.. mák, švestky a... tak
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nastrouháme je na hrubé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme.
Na pánev nebo lívanečník dáme trochu oleje, rozpálíme jej a lžící klademe malé hromádky, které rozplácneme a pozvolna smažíme do světlé barvy (aby nebyly zcela dopečené). Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Nahoru ještě zasypeme skořicovým cukrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a bramboráčky upečeme dozlatova. To trvá cca 30 až 40 minut. Záleží, jakého, pardon, jakou, máte troubu:-)
Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.