Hruškový koláček recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 220 g polohrobé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 120 g změklého másla
- 2 vejce (bílky zvlášť)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 hrušky
Postup Hruškový koláček
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme žloutky a citrónovou šťávu. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, smícháme a nakonec zjemníme bílkama se špetkou soli.
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Těsto vylijeme do formy a poklademe nakrájenýma hruškama na tenké plátky. Hrušky pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme 35 min. Před podáváním pocukrujeme.