Hruškový koláč s teffovou moukou bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 125 g teffové mouky (Adveni Medical)
- 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
- 110 g cukru
- 1 lžička skořice
- šťáva z 1/2 citronu
- 3 lžíce oleje
- cca 450 ml vody
- 2-3 hrušky (nakrájené na drobné kostičky)
Postup Hruškový koláč s teffovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme.
Nakonec vmícháme na malé kostičky nakrájené hrušky.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C.
Pečeme, až než se těsto přestane lepit na špejli, cca 25 minut.
Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se koláč odspodu nezapařil.