Hruškový cheesecake s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 220 g sušenek
- 70 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 600 g smetanového sýra
- 140 g cukru krupice
- 2 celá vejce
- 1 žloutek
- 2 lžičky vanilkové esence
- 150 ml zakysané smetany
- 200 g oloupaných a na drobno nakrájených hrušek (zralých!)
- 30 g mandlových plátků
- trochu hořké čokolády
Postup Hruškový cheesecake s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Korpus: sušenky rozdrtit, smíchat s vychladlým máslem, upěchovat rovným dnem skleničky na dno dortové formy (dno vyložené peč. papírem) - 180°C 8-10min předpéct, pak nechat vychladnout.
Všechny suroviny na náplň smíchat postupně dohromady, nešlehat (aby se neutvořily vzduchové bubliny). Nalít na korpus.
Čokoládu buď nasekat na kousky a posypat (jako já) NEBO rozpustit ve vodní lázni a ozdobně nalít na povrch.
Pečeme 160°C - 15min, pak snížit na 120°C a péct ještě skoro hodinu. (Já peču na mřížce, která je těsně nad plechem plným horké vody - svědčí to cheesecakové konzistenci, vážně! vyzkoušeno) Na pečení cheesecaků se nedoporučuje horkovzduch!