Hruškový cheesecake s čokoládou recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
220 g sušenek
70 g rozpuštěného másla
Náplň:
600 g smetanového sýra
140 g cukru krupice
2 celá vejce
1 žloutek
2 lžičky vanilkové esence
150 ml zakysané smetany
200 g oloupaných a na drobno nakrájených hrušek (zralých!)
30 g mandlových plátků
trochu hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: sušenky rozdrtit, smíchat s vychladlým máslem, upěchovat rovným dnem skleničky na dno dortové formy (dno vyložené peč. papírem) - 180°C 8-10min předpéct, pak nechat vychladnout.

  2. Všechny suroviny na náplň smíchat postupně dohromady, nešlehat (aby se neutvořily vzduchové bubliny). Nalít na korpus.

  3. Čokoládu buď nasekat na kousky a posypat (jako já) NEBO rozpustit ve vodní lázni a ozdobně nalít na povrch.

  4. Pečeme 160°C - 15min, pak snížit na 120°C a péct ještě skoro hodinu. (Já peču na mřížce, která je těsně nad plechem plným horké vody - svědčí to cheesecakové konzistenci, vážně! vyzkoušeno) Na pečení cheesecaků se nedoporučuje horkovzduch!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!