Hruškové pokušení recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 140 g tuku
- 70 g moučkového cukru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 500 g bílých fazolí na předpečení
- alobal
- 1 žloutek
- Náplň:
- 120 g hořké čokolády
- 6 půlek kompotovaných hrušek
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 1 žloutek
- Dohotovení:
- 100 ml smetany ke šlehání
- mandlové lupínky pražené
Postup Hruškové pokušení
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutek a citronovou kůru. Všechno zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
Těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Vytvoříme okraj a na těsto přitiskneme alobal. Na ten nasypeme fazole (jako zátěž) a pečeme při 200°C asi 20 minut.
Odstraníme alobal a fazole. Čokoládu nastrouháme a nasypeme ji na předpečený korpus. Hrušky necháme okapat a poté každou z nich nakrojíme do vějířku. Ozdobně je potom rozložíme na čokoládu.
Smetanu smícháme se žloutkem a vejcem, dobře rozšleháme a nalijeme na koláč. Dopékáme při 180°C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout. Ozdobíme mandlemi.