Hříšně čokoládové lanýže recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 180 g čokolády na vaření(70%kakaa)
- 180 g smetany (šlehačky)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 15 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup Hříšně čokoládové lanýže
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na malé kousky a ve vodní lázni roztavíme.
V míse ušleháme smetanu s cukrem a trochu vychladlou čokoládu pomalu vešleháme do šlehačky.
Zakryjeme folií, alobalem a necháme 1 hodinu vychladit.
Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu.
Malou lžičkou sbíráme čokoládu se šlehačkou,obalujeme ve strouhané čokoládě a zároveň tvarujeme kuličky.
Lanýže dáme na připravený plech, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout, pak je dáváme do papírových košíčků.