Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- Houby (hříbky lišky křemenáče)
- asi 1/2 kg mrkve
- petržele
- cibule
- Nálev:
- 1 l vody
- 1/3 l octa
- 60 g cukru
- 1 lžička soli
- 6 bobkových listů
- 12 kuliček celého pepře
- 10 kuliček nového koření
Postup Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zeleninou nakrájenou na proužky a dáme do sklenic.
Suroviny na nálev povaříme, zalijeme teplým nálevem houby ve sklenicích a zavíčkujeme. Sterilizujeme 30 minut na 80°C.