Hraběnčiny řezy výborné recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- TĚSTO:
- 400 g hl. mouky
- 250 g hery
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 150 g cukru moučka
- 3/4 prášku do pečiva
- 4 jablka
- vanilkový cukr
- skořice dle chuti
Postup Hraběnčiny řezy výborné
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme suroviny na těsto a asi 1/3 ho dáme do sáčku, poté do mrazáku, asi na hodinu. Zbytek necháme uležet v chladničce.
Asi 4 jablka nastrouháme a z bílku ušleháme tuhý sníh. Těsto rozválíme na nízký plech (těsto je nízké a tenké), na to klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, popřípadě vanilkovým cukrem. Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.