Hraběnčiny řezy výborné recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

TĚSTO:
400 g hl. mouky
250 g hery
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
150 g cukru moučka
3/4 prášku do pečiva
4 jablka
vanilkový cukr
skořice dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme suroviny na těsto a asi 1/3 ho dáme do sáčku, poté do mrazáku, asi na hodinu. Zbytek necháme uležet v chladničce.

  2. Asi 4 jablka nastrouháme a z bílku ušleháme tuhý sníh. Těsto rozválíme na nízký plech (těsto je nízké a tenké), na to klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, popřípadě vanilkovým cukrem. Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!