Hovězí závitky se zelím recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky hovězího masa
- 150 g anglické slaniny
- 1 sklenice kysaného zelí
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- stroužek česneku
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla
- 1 poléívková lžíce hladké mouky
- hovězí vývar (může být i z bujonu)
Postup Hovězí závitky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Zelí opláchneme studenou vodou a dáme okapat, pak ho překrojíme. Hovězí maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a na ně dáme zelí, stočíme do závitků a přichytneme párátky.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostečky nakrájený zbytek slaniny a krátce opečeme. Vložíme závitky, které orestujeme ze všech stran, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme trochu drceného kmínu a dusíme.
Při dušení celou dobu maso podléváme vývarem a dáváme pozor, aby se nám nepřichytilo. Jakmile jsou závitky skoro měkké přidáme zbytek zelí a ještě krátce podusíme.
Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou v trošce studené vody, přidáme sůl, pepř a česnek. Závitky vrátíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.