Hovězí roláda s hlívou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 2 plátky hovězího zadního masa
- 1/4 lžičky soli
- 2 špetky pepře
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 6 jarních cibulek
- 300 g hlívy ústřičné
- 50 g sýru Eidam
- 1 vejce
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 hovězí bujón
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 smetana ke šlehání
Postup Hovězí roláda s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň.
Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme.
Maso zavineme a převážeme nití. Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme.
Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Hovězí roládu s hlívou podáváme s knedlíkem.