Hovězí plátky po kremžsku recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 3-4 plátky hovězího masa
- 2 PL kremžské hořčice
- 2 PL oleje
- 3 špičaté bílé papriky
- 3 velké cibule
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- 2 kostičky hovězího bujonu bez glutamátů
Postup Hovězí plátky po kremžsku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách.
Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky. Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe.
Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme - zatáhneme. Dáme bokem.
Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby maso lehce vyčuhovalo. Dusíme do měkka, případně během dušení podlíváme vodou dle potřeby (milovníci papiňáku uvaří v tlaku;-).
Měkké maso dáme bokem a držíme v teple. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Není třeba potom dohušťovat, o to se postará rozmixovaná cibule.
Na másle orestujeme třetí papriku na kolečka a těmi dozdobíme jídlo na talíři.