Hovězí plátky na česneku recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky zadního hovězího
- 4 stroužky česneku (i více)
- sůl
- pepř
- hořčice
- vývar (z Masoxu)
- 2 velké cibule
- mouka na zahuštění
Postup Hovězí plátky na česneku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a silně hořčicí. Potom na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a když je lehce zlatavá (ne tmavá jako u guláše).
Přidáme plátky masa a osmahneme po obou stranách. Podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a dusíme pod pokličkou zhruba 1 hodinu.
Když jsou plátky masa měkké (zkusíme vidličkou), vyndáme je a vývar zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.
Povaříme a maso vrátíme zpátky do omáčky. Podáváme s knedlíkem, ale hodí se také brambor nebo rýže.