Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 4 plátky hovězí kýty (roštěnec apod.)
- 200 g hlívy ústřičné
- několik stonků tymiánu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 6 stroužků česneku
- olej
- sůl
- barevný pepř
- případně kostka masoxu
- česnek
- tymián
Postup Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou).
V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda.
Poté osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme celé stonky tymiánu, hrubě nasekané čtyři stroužky česneku a případně Maggi kostku česnek a tymián.
Přivedeme do prudkého varu, přidáme rajský protlak, teplotu snížíme na minimum a dusíme, dokud maso není úplně měkké. Během dušení podléváme malým množstvím vody.
Poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a dodusíme 10 minut. Před podáváním odstraníme zbytky tymiánových větviček.