Hovězí loirských lodníků recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 800 g hovězích bifteků (nebo zadního)
- 1,5 kg cibule
- 80 g másla
- sůl
- pepř
- 5 kyselých okurek
- 100 ml vody
- ocet (balsamico)
Postup Hovězí loirských lodníků
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vrstvu jí položíme do silného litinového hrnce. Na cibuli rozložíme silnější plátky osoleného a opepřeného masa.
Tato dvě vrstvy ještě zopakujeme - na maso přijde opět cibule, na ni další maso a končíme cibulí. Zalijeme vodou, přidáme větší polovinu másla, hrnec zakryjeme a dáme na vařič pomalu dusit - aspoň 3 hodiny.
Pak ochutíme balsamicovým octem, přidáme ještě zbytek másla a na kostičky nakrájené okurky. Podáváme s rýží.