Hovězí kostky s mrkví a hráškem recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 200 g hovězího masa (zadní, přední, kližka)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 malá cibule
- 1 lžička Mexického koření
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- 1 mrkev (velikost podle chuti, nebo potřeby)
- 250 ml mraženého hrášku
- hladká mouka
- sůl na dochucení
Postup Hovězí kostky s mrkví a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do zlatova.
Přidáme maso nakrájené na kostky, orestujeme a poprášíme Mexickým kořením. Zamícháme, přidáme hořčici, bujón a podlijeme vodou.
K téměř měkkému masu přidáme nakrájenou mrkev a dusíme do změknutí.
Poté přidáme hrášek a masovou šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
Vše provaříme, dochutíme solí a odstavíme.
Podáváme s vařeným bramborem.