Hovězí kližka v ovocné šťávě recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 800 g hovězí kližky
- 200 ml pomerančové šťávy
- 150 ml hovězího vývaru+vývar,nebo voda na podlévání
- 1/2 pomerančové kůry
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 malé feferonky
- 3 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup Hovězí kližka v ovocné šťávě
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli.
Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a necháme prudce zatáhnout.
Osolíme, mírně opepříme, přidáme feferonky a podlijeme šťávou a vývarem. Přikryté poklicí dusíme slabým varem doměkka. Během dušení malinko podléváme.
Měkké maso se šťávou podle potřeby dochutíme, přidáme prolisované stroužky česneku a necháme projít varem. Podáváme buď s pečivem, nebo s osmaženým bramborem.