Hovězí (kližka) na houbách recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 3/4 kg hovězí kližky
- 300 g čerstvých hub
- 50 g špeku
- 2 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 kostky hovězího bujonu
- 1 čl kmínu
- 1 čl sladké papriky
- pepř
- Solamyl
- 3 PL oleje
- 2 PL mouky
Postup Hovězí (kližka) na houbách
Postup přípravy receptu
-
Kližku nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, posypeme hrubě nadrceným pepřem, obalíme v Solamylu a vložíme do širokého kastrolu s rozpáleným olejem.
Smažíme po obou stranách asi 10 minut. Poté maso vyjmeme (přidáme olej) a osmahneme jemně pokrájenou cibuli se špekem nakrájeným na nudličky.
Maso vrátíme zpět, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujony, rozdrcený česnek, půl lžičky kmínu a pokrájenou hlívu. Dusíme při občasném dolévání vody asi 1 a půl hodiny.
Mezitím nalijeme do pánve asi 100 ml vody, vložíme na silnější plátky pokrájené houby, zbytek kmínu a podusíme krátce, 15 minut.
Jakmile je maso měkké, přidáme houby, v půllitru studené vody rozkvedlanou mouku, promícháme a když začne omáčka houstnout, zředíme vodou do potřebné hustoty. Vše vaříme při častém míchání ještě asi 15-20 minut.