Hovězí (kližka) na houbách recept

Top Recepty, Hovězí maso

Suroviny na recept

3/4 kg hovězí kližky
300 g čerstvých hub
50 g špeku
2 střední cibule
1 stroužek česneku
2 kostky hovězího bujonu
1 čl kmínu
1 čl sladké papriky
pepř
Solamyl
3 PL oleje
2 PL mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kližku nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, posypeme hrubě nadrceným pepřem, obalíme v Solamylu a vložíme do širokého kastrolu s rozpáleným olejem.

  2. Smažíme po obou stranách asi 10 minut. Poté maso vyjmeme (přidáme olej) a osmahneme jemně pokrájenou cibuli se špekem nakrájeným na nudličky.

  3. Maso vrátíme zpět, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vroucí vodou, přidáme bujony, rozdrcený česnek, půl lžičky kmínu a pokrájenou hlívu. Dusíme při občasném dolévání vody asi 1 a půl hodiny.

  4. Mezitím nalijeme do pánve asi 100 ml vody, vložíme na silnější plátky pokrájené houby, zbytek kmínu a podusíme krátce, 15 minut.

  5. Jakmile je maso měkké, přidáme houby, v půllitru studené vody rozkvedlanou mouku, promícháme a když začne omáčka houstnout, zředíme vodou do potřebné hustoty. Vše vaříme při častém míchání ještě asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!