Hovězí játra na smetaně s okurkou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 300 g hovězích jater
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 1 hovězí bujón
- 2 lžičky polohrubé mouky
- voda
- 200 g smetany ke šlehání 30%
- 2 sladkokyselé okurky
Postup Hovězí játra na smetaně s okurkou
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě.
Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou do měkka.
K měkkým játrům přidáme okurky nakrájené na kostičky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody.
Hustou omáčku provaříme, přidáme bujón a po jeho rozpuštění přidáme šlehačku. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.