Houby na kyselo recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

Nálev:
3,8 l vody
1,2 l octa (8%)
160 g soli
300 g cukru
50 tablet sacharinu
Na houby:
malé, tvrdé, čerstvé houby (pouze hlavičky)
bobkový list
hořčičné semínko
nové koření
pepř celý

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené láhvi na pozdější využití.

  2. Houby očistíme, umyjeme a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti. Nejmenší houby nekrájíme.

  3. Nakrájené houby vložíme do vařící vody a necháme cca 1 minutu povařit. Přecedíme a propláchneme studenou vodou.

  4. Houby naplníme do sklenic (velikosti jako od přesnídávek). Do každé sklenice přidáme kousek bobkového listu, 1 nové koření, 1 pepř a špetku hořčičného semínka.

  5. Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20-25 minut při teplotě 80-85 ºC.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!