Houby na kyselo recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- Nálev:
- 3,8 l vody
- 1,2 l octa (8%)
- 160 g soli
- 300 g cukru
- 50 tablet sacharinu
- Na houby:
- malé, tvrdé, čerstvé houby (pouze hlavičky)
- bobkový list
- hořčičné semínko
- nové koření
- pepř celý
Postup Houby na kyselo
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny promícháme, důkladně převaříme a necháme vychladnout. Nálev nemusíme zpracovat hned, můžeme ho nechat v uzavřené láhvi na pozdější využití.
Houby očistíme, umyjeme a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny, podle velikosti. Nejmenší houby nekrájíme.
Nakrájené houby vložíme do vařící vody a necháme cca 1 minutu povařit. Přecedíme a propláchneme studenou vodou.
Houby naplníme do sklenic (velikosti jako od přesnídávek). Do každé sklenice přidáme kousek bobkového listu, 1 nové koření, 1 pepř a špetku hořčičného semínka.
Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a sterilujeme 20-25 minut při teplotě 80-85 ºC.