Houbovka po mamince recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- směs čerstvých hub (průměrná mísa)
- 1 šlehačka
- kousek másla
- 1 kostka masoxu (kdo ho nerad, nedává)
- 1/2 malé lžičky drceného kmínu
- 1 lžíce červené sladké papriky
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (kdo nechce hustší omáčku, dá méně)
- sůl
- kdo má rád, dá libeček
- pažitka
Postup Houbovka po mamince
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku si rozehřejeme máslo, na něj vysypeme houby pokrájené na větší kousky, přikryjeme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě.
Když se voda z hub vyvaří, dáme papriku, dolijeme vodou, přidáme drcený kmín, osolíme, dáme vyvařit větvičku libečku, masox a dusíme dál tak dlouho, dokud houby nezměknou, ale nesmí být mazlavé (převařené), tak aby se kousaly jako masíčko, je-li třeba, ještě dolijeme trochu vodou.
Nakonec rozšleháme mouku ve šlehačce s trochu vody, nebo mlékem a zahustíme. Ještě chvíli povaříme, hrnec s omáčkou sundáme ze sporáku a nasypeme posekanou pažitku.