Houbové rizoto s pórkem (po česku) recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 200 g rýže
- slepici vyvar
- zeleninový vývar (nebo voda a bujonová kostka)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje extra virgin
- 200 g žampionů nebo jiných tvrdších hub
- 3 stroužky česneku
- 1/2 menšího pórku
- pepř
- strouhaný parmazán na posypání
Postup Houbové rizoto s pórkem (po česku)
Postup přípravy receptu
-
Ve vývaru si uvaříme rýži doměkka. Mezi tím si v době varu očistíme houby a na másle spolu s olivovým olejem je orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme, opepříme dle chuti a přidáme na kousky nakrájený pórek.
Vše orestujeme a přidáme uvařenou přecezenou rýži. Vše promícháme a ihned podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.