Houbová ze žampiónů a hlívy ústřičné recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 200 g žampiónů
- 200 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 30 g hladké mouky
- 125 ml kysané smetany
- sůl
- pepř
Postup Houbová ze žampiónů a hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k houbám. Vše zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka.
Potom přidáme mouku, kterou jsme napřed nasucho orestovali v rendlíku, ochutíme pepřem a uvedeme do varu. Do takto připravené omáčky vlijeme smetanu a necháme za stálého míchání asi 3 minuty povařit. Podáváme s knedlíkem.