Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- větší mísa míchaných hub
- 1 menší vepřové srdce
- 1 cibule
- 1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu
- 1 zakysaná smetana
- 1 smetana 33%
- trochu kmínu
- trochu pepře
- 1 lžíci mleté červené papriky
- sůl
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 500 ml vývaru ze srdce
- kousek másla nebo oleje
Postup Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem
Postup přípravy receptu
-
Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky.
Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké kousky, cibuli nadrobno a rovnou jí dáme na máslo (olej) osmažit, přidáme houby, mletou papriku, kmín, pepř, osolíme, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit, ke konci dušení ještě dáme sterilované kapie.
Zakysanou i 30% smetanu smícháme dohromady, přidáme mouku, prošleháme a omáčku zalijeme, vaříme pak na mírné teplotě tak 10 minut až omáčka pěkně zhoustne. Nakonec dáme do omáčky nakrájené srdce na plátky.