Houbařův sen recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty
- 300 g mix hříbků
- 500 ml vývaru
- 2 pl zakysané smetany (sladké)
- 2 pl sádla (oleje)
- 1 cibule
- 1 kl drceného kmínu
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- Na jíšku:
- 1 pl sádla (olej)
- 1 pl hladké mouky
Postup Houbařův sen
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, zakápneme olejem a dáme odležet.
Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
Co se vejde hříbků, zabalíme do masa a upevníme párátky.
Na sádle zlehka orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout.
Přisypeme zbytek nachystaných hříbků, kmín, podlejeme částí vývaru a dusíme pod poklicí.
Dusíme, podléváme a otáčíme maso, dokud nemáme maso měkké.
Maso dáme stranou a zbytek zahustíme jíškou připravenou z mouky a sádla.
Dobře provaříme, odstavíme a vmícháme smetanu.
Maso vrátíme do omáčky, aby bylo teplé.