Hořčicová sekaná recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1/2 kg mletého masa
1 cibule
2 lžíce hořčice (plnotučné i kremžské)
majoránka
3 stroužky česneku
sůl
pepř
1 dl mléka
2 rohlíky
1 vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, utřený česnek a oba druhy hořčice.

  2. Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky a spolu s vajíčkem vmícháme do mletého masa.

  3. Rohlíky natrháme na kousky, namočíme do hrnku s mlékem a vmícháme jako poslední do připravené směsi.

  4. Z té pak vytvarujeme jednu velkou, nebo dvě malé šišky, povrch potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance a vložíme do pekáčku který je vymaštěný olejem.

  5. Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 180 °C do zlatavé barvy.

  6. Během pečení maso opakovaně podléváme a když se začne tvořit kůrka, opět ji můžeme potřít hořčicí. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!