Hlívová česnečka s fazolkama recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 cibule
- celá palička česneku
- pár plátků anglické slaniny
- 1 větší brambora
- 2-3 hrsti zelených fazolkových lusků
- 1 mrkev
- alespoň 4 hlívy ústřičné
- drůbeží vývar (nebo kostka)
- olivový olej
- Podravka
- bazalka
- pepř
- trochu hladké mouky
- sůl
- petrželka nebo pažitka
- libeček
Postup Hlívová česnečka s fazolkama
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej, necháme ho zahřát a přidáme nakrájenou anglickou slaninu a orestujeme, pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou také necháme orestovat, k ní přidáme nakrájenou hlívu, nadrobno nakrájenou bramboru, pokrájené fazolkové lusky, nastrouhanou mrkev.
Vše chvíli orestujeme a zalijeme drůbežím vývarem, necháme vařit.
Asi za 15 minut přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, bazalku, Podravku, sůl, libeček a ještě vaříme, dokud všechno nezměkne.
Mezi tím si uděláme z oleje a mouky trochu tmavé jíšky, tu přidáme před koncem, dochutíme, povaříme, vypneme a posypeme petrželkou(pažitkou).