Hermelínová omáčka s kuřecím masem a houbové knedlíky recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí prsa
- sůl a pepř
- 1 cibule
- olej a kousek másla
- Omáčka:
- 2 Hermelíny
- 250 ml smetany
- mléko dle potřeby
- sůl a pepř
- 100 ml vývaru
- Na ozdobu:
- 4 žampiony
- kousek másla
- 4 jarní cibulky
- Knedlíky:
- 6 rohlíků
- 200 ml mléka
- 3 vejce (z bílků sníh)
- sůl a pepř
- 100 ml oleje
- nasekaná petrželka
- 5 lžic hrubé mouky
- asi 100 g čerstvých hub a lžička másla
Postup Hermelínová omáčka s kuřecím masem a houbové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji a másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a orestujeme. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájený Hermelín, zalijeme vývarem, rozmixujeme tyčovým mixérem, přilijeme smetanu a povaříme. Pokud je omáčka moc hustá, přilijeme mléko. Maso dáme do omáčky a prohřejeme. Na kousku másla orestujeme plátky žampionů a jarní cibulky. Zbylé máslo z pánve vlijeme do omáčky.
Na másle orestujeme nakrájené houby, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky. V mléce rozkvedláme žloutky a nalijeme na rohlíky, přilijeme olej, promícháme a necháme chvíli odstát. Přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku, mouku a sníh z bílků. Z hmoty rukama uděláme koule a vaříme je v páře 20 minut.