Halászlé recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

Cca 1 kg ryby (i plevelných)
1 kapří hlava
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
špetka pálivé papriky - není podmínkou
hrst majoránky
2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé)
pepř celý
pepř mletý
bobkový list
4 větší brambory
5 - 6 rajčat
2 čerstvé papriky
sůl
0,5 dcl oleje
1 - 2 dcl kečupu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.

  2. Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar.

  3. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku.

  4. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!