Halászlé podle Kajmana recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- odřezky ryb:
- rybí hlavy
- mlíčí
- jikry
- 1 cibule
- lečo (čerstvá rajčata a papriky)
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- červená paprika sladká
- rybí koření na dochucení
- slaninu
- 2 dcl bílého vína
- podkovy kapra
Postup Halászlé podle Kajmana
Postup přípravy receptu
-
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso obereme a pomeleme.
Na sádle nebo slanině osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou sladkou papriku, podle chuti i pálivou, přidáme lečo nebo čerstvou papriku a rajčata. Přilijeme trochu rybího vývaru, necháme chvíli vařit.
Obrané a pomleté rybí maso přidáme do hrnce a dolijeme rybím vývarem. Necháme táhnout asi 3/4 hodiny. Dochutíme a již nyní můžeme halászlé podávat.
Pokud máme porce kvalitnějších ryb, můžeme přilít trochu bílého vína a přidat porce kapra, případně porce z dalších druhů ryb. Víno přidáváme proto, aby se porce ryb nerozvařily. Vaříme asi 10 minut při mírném varu.
Obsah hrnce po vložení rybích porcí již nemícháme, když tak opatrně, aby se rybí porce nerozpadly. Osobně raději při přípravě na sporáku opatrně míchám. Podáváme horké, někdo ještě ochucuje feferonkou.