Halászlé - maďarská rybí polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1200 g ryby
- 1 cibule
- olej (slanina rozškvařená)
- 3 rajčata
- 3 čerstvé papriky
- paprika mletá
- 1-2 ks feferonka
- sůl
- voda
- 2 stroužky česneku
Postup Halászlé - maďarská rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Podusíme pokrájanú cibuľu na masti, oleji, príp. rozškvarenej údenej slanine.
Pridáme červenú mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajky, feferónky.
Chvíľku podusíme, vložíme kúsky ryby, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.
Uvaríme si dobré široké domáce rezance, pripravené z 1 vajca a hrubej múky.
Pri servírovaní dáme na tanier uvarené rezance, kus rybieho mäsa, zalejeme polievkou a správny Maďar nezabudne pridať kopček dobrej kyslej smotany. K tomu čerstvý chlieb.