Gulášová polévka z masových knedlíčků recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

250 g mletého masa (vepřové, drůbeží nebo mix)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sádla
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky uzené papriky
chilli dle chuti
sůl
pepř
1 litr hovězího vývaru
2 střední brambory
jíška z 1 lžíce sádla a 1 lžíce mouky
libeček k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa (měla jsem zbytek vepřového plecka), které osolíme a mírně opepříme, promícháme s 1 prolisovaným stroužkem česneku, utvoříme malé knedlíčky (mokrou rukou). Ponecháme stranou na tácku.

  2. Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného promíchání restujeme dozlatova. Přidáme kuličky masa a prudce orestujeme, vsypeme papriky, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Brambory oškrábeme škrabkou, omyjeme a nakrájené na drobné kostičky přidáme vařit do hrnce.

  3. Na pánvičce na sádle uděláme jíšku, mírně osolíme (neudělá hrudky) a přidáme do polévky. Vaříme do změknutí brambor, cca 10-15 minut. Dle chuti přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, prolisovaný zbytek česneku, případně chilli. Na talíři posypeme libečkem, kdo nemá, může použít petrželku nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!