Guláš z vepřových kolínek recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2 vepřová kolena přední
- 30 dkg cibule
- 10 dkg sádla
- 4 dkg sladké mleté papriky
- pálivé papriky podle chuti
- sůl
- majoránka
- mletý pepř
- kmín
- česnek
- hladká mouka
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- polévkové koření Klasik od Vitany
Postup Guláš z vepřových kolínek
Postup přípravy receptu
-
Kolínka očistíme ostrým nožem a kartáčkem pod tekoucí vodou, odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na cca 3 cm kostičky.
Kosti s kůží dáme do tlakáče, mírně osolíme, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Tímto vývarem budeme restované maso podlévat.
Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujeme, aby se maso zatáhlo. Zasypeme paprikou, lehce opečeme, přidáme pepř, kmín, majoránku, rajský protlak, plnotučnou hořčici a dusíme do vysmahnutí. Podlijeme trochou horkého vývaru a opět dusíme do vysmahnutí, to neustále opakujeme, guláš postupně začíná získávat krásnou barvu.
V pánvi nasucho opražíme hladkou mouku do voňavorůžovohněda a necháme vychladnout.
Do hrníčku odebereme 1/4 litru vývaru a taky necháme vychladnout.
Uděláme roztřepku, přidáme k poloměkkému masu a vývarem naředíme na potřebnou hustotu.
Provaříme, dochutíme a můžeme podávat, nejlépe s houskovým knedlíkem nebo dobrým chlebem. Dozdobíme vějířkem z kvalitní klobásky a libečkem nebo petrželkou.